Stegmatare

Stegmatare

Det självklara valet för singulering och enstyckematning. Hedlunds stegmatare levereras idag nästan uteslutande med vevslängsdrift för mjuka och tysta vändlägen samtidigt som växeln har placerats på utsidan av maskinen för hög servicevänlighet. Drivlina och rullplan konstrueras med kraftigt dimensionerade och högkvalitativa maskinkomponenter för att säkerställa en hög tillgänglighet och lång livslängd under tuffa driftsförhållanden. Som option till matarstegen finns utbytbara slit- eller taggjärn i Hardox® för att enkelt kunna bibehålla maskinens geometri över en längre period.

 

Single action

Vår enkelverkande stegmatare kan levereras i 2 till 4 steg för både klen- och normaltimmer. Momentan kapacitet på 35 slag per minut uppnås med frekvensomriktare.

 

Double action

Vår dubbelverkande stegmatare för applikationer med krav på hög kapacitet levererar upp till 60 slag per minut för klentimmer och 40 slag per minut för normaltimmer. De dubbla matarborden verkar ur fas och således bibehålls en dynamisk jämnvikt genom hela cykeln vilket resulterar i en mjuk drift.

 

Ican proportionalstyrning

Hedlunds erbjuder även uppgraderingssatser med proportionalstyrning för befintliga hydraulmatare. ör att öka stycketalet till 28 slag i minuten. Med nytt ventilpaket samt på ett separat styrsystem av fabrikat IQAN®.